Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Sotad dovfilé med rostade grönsaker och sesamdip

Ett recept på dovfilé med inspiration från Anders Levén och Tasteline.com

4 portioner

Sotad dovfilé

  • 400 g putsad dovviltfilé

Tillagning av dovfilén:

Värm ugnen till 85 grader. Stek direkt på hällen kort het värme, cirka 300 grader och sätt sedan in i ugnen och. tills innertemperaturen är 59 grader, täck in i folie och varmhåll försiktigt. Skär upp i fina bitar strax före servering.

Rostade grönsaker

  • 10 potatisar i klyftor
  • 2 st squash, i skivor
  • 5 st morot, i bitar
  • 0,5 kg champinjoner, färska
  • 5 st röd lökar, i klyftor
  • 2 st paprika, i bitar
  • 2 st vitlökar, delade i klyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • färsk timjan
  • färsk oregano

Tillagning av grönsakerna:

Höj ugnen till 200°. Blanda olja, salt, peppar och råsocker i en långpanna. Lägg i alla grönsakerna utom squash och paprika och rör om. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Blanda i squash och paprika och baka i ytterligare 10 minuter. Strö på timjan och/eller oregano vid serveringen.

Sesamdipp

  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 dl japansk soya
  • 2 tsk sesamolja (mörk)
  • 2 msk rapsolja
  • bladpersilja
  • 1 tsk råsocker
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 msk vatten

Tillagning av Sesamdipp:

Blanda alla ingredienser och låt stå några minuter. Ringla över den sotade dovviltfilén.