top of page

Semifreddo med blåbärsrippel

Semifreddo är en fantastisk italiensk glassdessert, som betyder halvfryst.

Smaksätt gärna med goda bär, maräng eller nötter och servera i vackra glas.

8 portioner

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl marsalavin eller annat rött sött dessertvin
  • 1 burk Ehrenhofers Blåbärsmarmelad med rom

Semifreddosmet

  1. Smält vit choklad i en skål över vattenbad
  2. Dela äggen i varsin skål
  3. Vispa äggulorna i socker tills det är riktigt pösigt
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum
  5. Vispa grädden ganska fast och blanda sedan i yoghurten
  6. Vispa ner vin i skummet av äggulan, den smälta chokladen samt grädden och till sist äggvitan. Blanda ihop till en semifreddosmet

Montering

  1. Ringla litet Ehrenhofers blåbärsmarmelad i botten av formen, eller glaset
  2. Vänd ner smet, varvat med Ehrenhofers blåbärsmarmelad
  3. Ställ i frysen i 4-5 timmar
  4. Serveras toppad med Ehrenhofers blåbärsmarmelad, färska blåbär, rostade nötter och riven vitchoklad
bottom of page