Ehrenhofer Gård AB
Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
Semifreddo med blåbärsrippel
Semifreddo är en fantastisk italiensk glassdessert, som betyder halvfryst.
Smaksätt gärna med goda bär, maräng eller nötter och servera i vackra glas.
8 portioner
Ingredienser
- 200 g vit choklad
- 4 ägg
- 2 msk strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl grekisk yoghurt
- 0,5 dl marsalavin eller annat rött sött dessertvin
- 1 burk Ehrenhofers Blåbärsmarmelad med rom
Semifreddosmet
- Smält vit choklad i en skål över vattenbad
- Dela äggen i varsin skål
- Vispa äggulorna i socker tills det är riktigt pösigt
- Vispa äggvitorna till ett fast skum
- Vispa grädden ganska fast och blanda sedan i yoghurten
- Vispa ner vin i skummet av äggulan, den smälta chokladen samt grädden och till sist äggvitan. Blanda ihop till en semifreddosmet
Montering
- Ringla litet Ehrenhofers blåbärsmarmelad i botten av formen, eller glaset
- Vänd ner smet, varvat med Ehrenhofers blåbärsmarmelad
- Ställ i frysen i 4-5 timmar
- Serveras toppad med Ehrenhofers blåbärsmarmelad, färska blåbär, rostade nötter och riven vitchoklad