Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Semifreddo med blåbärsrippel

Semifreddo är en fantastisk italiensk glassdessert, som betyder halvfryst.

Smaksätt gärna med goda bär, maräng eller nötter och servera i vackra glas.

8 portioner

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl marsalavin eller annat rött sött dessertvin
  • 1 burk Ehrenhofers Blåbärsmarmelad med rom

Semifreddosmet

  1. Smält vit choklad i en skål över vattenbad
  2. Dela äggen i varsin skål
  3. Vispa äggulorna i socker tills det är riktigt pösigt
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum
  5. Vispa grädden ganska fast och blanda sedan i yoghurten
  6. Vispa ner vin i skummet av äggulan, den smälta chokladen samt grädden och till sist äggvitan. Blanda ihop till en semifreddosmet

Montering

  1. Ringla litet Ehrenhofers blåbärsmarmelad i botten av formen, eller glaset
  2. Vänd ner smet, varvat med Ehrenhofers blåbärsmarmelad
  3. Ställ i frysen i 4-5 timmar
  4. Serveras toppad med Ehrenhofers blåbärsmarmelad, färska blåbär, rostade nötter och riven vitchoklad