top of page
Ehrenhofers Gård AB
Ehrenhofers Gård AB
Närproducerad mat av hög kvalitet!
Semifreddo med blåbärsrippel
Semifreddo är en fantastisk italiensk glassdessert, som betyder halvfryst.
Smaksätt gärna med goda bär, maräng eller nötter och servera i vackra glas.
8 portioner
Ingredienser
- 200 g vit choklad
- 4 ägg
- 2 msk strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl grekisk yoghurt
- 0,5 dl marsalavin eller annat rött sött dessertvin
- 1 burk Ehrenhofers Blåbärsmarmelad med rom
Semifreddosmet
- Smält vit choklad i en skål över vattenbad
- Dela äggen i varsin skål
- Vispa äggulorna i socker tills det är riktigt pösigt
- Vispa äggvitorna till ett fast skum
- Vispa grädden ganska fast och blanda sedan i yoghurten
- Vispa ner vin i skummet av äggulan, den smälta chokladen samt grädden och till sist äggvitan. Blanda ihop till en semifreddosmet
Montering
- Ringla litet Ehrenhofers blåbärsmarmelad i botten av formen, eller glaset
- Vänd ner smet, varvat med Ehrenhofers blåbärsmarmelad
- Ställ i frysen i 4-5 timmar
- Serveras toppad med Ehrenhofers blåbärsmarmelad, färska blåbär, rostade nötter och riven vitchoklad
bottom of page