Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Rådjursytterfile´ med tillbehör

Rådjurssadel, eller ryggbiffen på ryggbenet kan ibland styckas ut, och kallas då ofta ytterfilé på restaurang .

Detta är en fantastisk styckdetalj på vårt minsta hjortdjur, rådjuret.

Gör så här

600–800 g rådjursytterfilé

Salt och peppar

3 msk smör

• Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

• Putsa, salta och peppra filén.

• Smält smöret i en het stekpanna.

• Bryn filén runt om och efterstek i ugnen tills stektermometern visar 55-58 grader, 20–25 minuter. Spara skyn.

• Skär filén i centimetertjocka skivor på snedden.

Servera med tomater, steksky, palsternackspuré, och ugnsbakade småpotatisar.