Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Lamm- och viltkött

Svenskt Lamm- och Viltkött

Under vår- och sommarsäsong, levererar vi Svenska ekologiskt uppfödda lamm, och lammprodukter Lammen är av rasen Finull med en inkorsning av den trevliga rasen Oxford Down.  

Under jaktsäsongen med start i september till vintern, finns svenskt vilt med älg, dovvilt, vildsvin samt rådjur att få tag på. Allt vilt är Svenskt och frilevande.

Säsongsspecial::

Blandad viltlåda med vildand, vildsvin och dovvilt.

Färs, stekar och andra detaljer samt vår viltkorv.

Hängmörat, veterinärbesiktat, finstyckat och vakuumpackat med individuell märkning

10 kg = 2250 kr. Hämtas i gårdsbutiken på fredagar 15-18. Förbeställ senast dagen innan.

Priser 2020:

Lamm:

Lammen produceras på vår egen gård, eller hos noga utvalda kollegor i närområdet.

Slakten sker på ett kontrollslakteri i Västsverige, där det veterinärbesiktas av Livsmedelsverket, och kropparna styckas sedan av oss.

Lammen hängmöras för bästa kvalitét. Lammköttet kommer i färdiga stycklådor, med stekar, bogar och andra detaljer upplagda. Organisationen Svenskt Kött har bra styckschema, om ni vill se vilka detaljer vi styckar ut i lammlådorna.

  • Specialstyckning, 225 kr/kg inkl. moms:

( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Racks, Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs). Totalt ca 10 kg per låda

Vilt:

Hängmörat minst 40 graddagar, finstyckad, vakumpackade detaljer, med mald viltfärs.

Totalt ca 10 kg/låda. Ca 40% mald färs, 30% detaljer av frampart och 30% detaljer av bakpart.

Viltet köps upp i närområdet i samband med jakter där vi deltar, viltbedöms och fraktas därefter till vilthanteringsanläggning för veterinärbesiktning och slakt. Viltet hängmöras minst 40 graddagar i kylrum, och styckas av oss, för bästa kvalitet.

Viltet levereras konsumentförpackat i stycklådor på cirka 10 kg, med färska, vakumpackade detaljer, klara för frysen eller grillen!

Efter jaktsäsongen kan vi ibland ha frysta detaljer, i mån av tillgång.

Älg, dovvilt och rådjur : ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Ytterfile'/Ryggbiff, Rack eller skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).

225 kr/kg inkl. moms

Vildsvin: ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Revbenspjäll, Skivad karré med ben, skivade grillbogar med ben, mald färs)

225 kr/kg inkl moms.

Fågel:

Vildandbröst: Från jakter i Västsverige och Sörmland. Urtagna, benfria, vakuumpackade och frysta.

295 kr/kg.

På förfrågan, kan enskilda styckdetaljer levereras, i mån av tillgång.